Bramberg en omgeving | Chalet Bergkristall - Bramberg, Oostenrijk

Bramberg en omgeving

Informatie over Bramberg

Untitled-6Bramberg am Wildkogel ligt ca. 820 meter hoogte, in de Wildkogel Arena.
Dit is het El Dorado voor wintersport liefhebbers. Jonge families, ski verslaafden
en Untitled-4liefhebbers van romantische winters zullen vinden waar zij naar opzoek zijn. Kilometers piste en oneindige panorama uitzichten zorgen voor een unieke wintersport ervaring.
Een afdaling van 14 km lang vanaf de Arena Wildkogel brengt u tot in het centrum van Bramberg! Door de samenwerking met de Zillertal Arena kunt u met één skipas in zowel het skigebied van de Wildkogel Arena als in het uitgestrekte skigebied van de Zillertal terecht.

In Bramberg am WildkogelUntitled-7

Jaren uitgebreid met een aantal gezellige bars/pubs.

Rodelen

De op de Wildkogel startende rodelbaan met een lengte van maar liefst 14 km is dagelijks geopend tot 22.00 uur.Image-2-chalet
Na een ritje in de Wildkogelbahnen komt u op een hoogte van ca. 2300 meter. Vanaf hier maakt u een kleine wandeling van circa 15 minuten en daarna is het dolle pret op de
afdaling van 45 minuten. Vanuit Bramberg met de nieuwe Smaragdbahn
is de rodelbaan rechtstreeks te bereiken. De rodelbahn is dagelijks tot 22.00 uur verlicht.
Meer informatie via de VVV Bramberg.

PinzgauerLokalbahn

De PinzgauerLokalbahn (de lokale spoorweg door Pinzgau) is weer in eren hersteld! Dit smalle spoor ( S-Bahn), met een breedte van 760 mm, was in 2005 door een overstromingen tussen Bramberg en (Vorder)Krimml beschadigd geraakt. De spoorweg is weer geheel hersteld en vormt nu de verbinding in het Salzachdal tussen Zell am See en (Vorder)Krimml. Met het lokale boemeltreintje op dit traject kunt u ook in de winter diverse leuke uitstapjes maken. Geniet bijvoorbeeld tijdens een nostalgisch tochtje van het besneeuwde Pinzgau. De ski liefhebbers kunnen van deze trein gebruik maken voor vervoer naar de Hollersbach Panorama Bahn. Deze lift brengt u vervolgens naar het skigebied van Kitzbühel. Dat is toch weer eens wat anders dan de ski bus!

Image-3-chalet

Oostenrijk informatie

Oostenrijk is ongeveer twee keer zo groot als Nederland en ligt in het centrum van Europa.Afbeelding-21
In het westen grenst Oostenrijk aan Zwitserland en Liechtenstein, in het oosten aan Hongarije, in het zuiden aan Slovenië en Italië en in het noorden aan Duitsland, Tsjechië en Slowakije.

Een vierde deel van Oostenrijk is laag- en heuvelland, het overige deel is middel- en hooggebergte met de Grossglockner als hoogste berg, nl. bijna 3800 meter.
Oostenrijk is naast een ideaal wintersportland in de zomer ook ideaal voor wandelaars, cultuur- en natuurliefhebbers.
Prachtige meren, begroeide groene weides in de bergen met een veelzijdigheid aan natuurschoon, dit in combinatie met de steden maken Tirol en het Zillertal perfect voor een gevarieerd vakantieaanbod met voor ieder wat wils.
Oostenrijk heeft meerdere nationale parken, beschermde natuurgebieden, waaronderHoheTauern Nationaal Park.

KrimmlerWasserfälle

In het Nationale Park HoheTauern liggen Europa’s hoogste watervallen, de KrimmlerWasserfälle een totale hoogte van 380 meter. De bovenste fase heeft een val van 140 meter, de middelste van 100 meter en de laagste weer van 140 meter.
De watervallen liggen in het dorp Krimml, op ca. 5 km afstand van WaldimPinzgau en dus ook dicht bij Hochkrimml en Königsleiten.

Afbeelding-22Afbeelding23

Oostenrijk is een favoriet wintersportland door de combinatie van sport en ontspanning. Jaarlijks trekken veel vakantiegangers richting de Oostenrijkse wintersportoorden. De vaak pittoreske dorpen, de gastvrije bevolking en de prachtige natuurrijke “witte” omgeving zorgen voor een onvergetelijke vakantie. De diverse skigebieden zorgen veel skiplezier voor jong en oud en voor alle niveaus. Maar ook zijn er volop mogelijkheden voor wandelaars en langlaufers.

Zowel in de zomermaanden als in de wintermaanden is Oostenrijk een heerlijk vakantieland

Wandelen in de regio Zillertal

In het Zillertal zijn de bergen zeer nadrukkelijk aanwezig. Voor mensen die van rust en actie houden zijn er tijdens de zomermaanden veel mogelijkheden om de vakantie door te brengen. De mooiste manier om deze “bergwereld” te verkennen, is te voet. Er zijn wandelroutes met een totale lengte van ruim 1000 km van makkelijk in het dal, tot uitdagend in de hogere berggebieden. Ervaren klimmers trekken er zonder gids op uit, maar gelukkig zijn er voor de minder ervaren wandelaars diverse alpine scholen die tochten aanbieden. Samen met een gids kunnen veilige, pittige tochten worden gemaakt. Er zijn diverse themawegen, natuurleer paden, prachtige routes door natuurparken en in Ginzling nabij Mayrhofen ligt er een mooi “kletter”gebied voor de klimmers.
De berg- en waterwereld van het Zillertal trekt ook liefhebbers van canyoning. Dit klimmen en klauter door kloven, langs en door snelstromende riviertjes en watervallen trekt steeds meer aanhangers. Wie het nog nooit gedaan heeft kan een beroep doen op een van de instructeurs en gidsen die hier actief zijn. Vanuit alle plaatsen zijn er verschillende mogelijkheden voor makkelijke wandelingen, tochten in het hooggebergte en meerdaagse toeren van hut naar hut.

Dagtochten in de regio Zillertal

Het Zillertal is een van de meest diverse wandel-bestemmingen in de wereld. In de zomer transformeert de winter bestemming Zillertal Arena naar de Wandel Arena. Hieronder volgt een kleine selectie van leuke dagtochten. Het Zillertal is een breed dal wat het uitermate geschikt maakt om het landschap met de lift verder te verkennen.

Dagtochten zonder gids
KrimmlAfbeelding24
Van Krimml naar het KrimmlerTauernhaus
o Gematigde wandeling
o Startpunt: Krimml
o Duur: ca. 3 uur

Gerlos
Wandeling rondom het stuwmeer

o Gematigde wandeling
o Startpunt: Stuwdam bij Gerlos
o Duur: ca. 2 uur
o Hoogte verschil: ca. 180 m

GerlosAfbeelding25
Wandeling naar de ZittauerHütte (2329 m)

o Gematigde wandeling
o Startpunt: Alpengasthof Finkau
o Duur: ca. 5 uur
o Hoogte verschil: ca. 910 m

Zell amZiller (Hainzenberg)
Bergwandeling Gerlossteinwand (2166 m)

o Gematigde wandeling
o Startpunt: Het dalstation van de Gerlossteinseilbahn in Hainzenberg
o Duur: ca. 2 uur
o Hoogte verschil: ca. 550 m

Overnachten in berghütten

Naast het maken van korte wandeling bestaat er ook de mogelijkheid om meerdaagse tochten te maken waarbij in berghütten wordt overnacht. Het hooggebergte van de Zillertaler Alpen is een goed wandelgebied en uitermate geschikt voor meerdaagse bergtochten.

Berghutten bieden eenvoudig onderdak en eten. U kunt de berghutten binnen één dag bereiken of u kunt meerdaagse huttentochten maken. In de Alpen zijn ongeveer 10000 berghutten, waarvan er ongeveer 1600 beheerd worden door grote alpenverenigingen. Oostenrijk kent zowel eenvoudige (slaapzaal, geen douche) als luxe berghutten (douche, slaapkamers). In de loop der jaren is er het nodige veranderd in de berghutten. In Oostenrijk en Duitsland zijn veel grotere en vaak luxere berghutten bijgebouwd. De prijzen van deze berghutten liggen over het algemeen hoger en ze worden vaak meer bezocht. De berghutten in de Alpen hebben vele tientallen miljoenen overnachtingen te verwerken, waardoor vooraf reserveren zeer sterk wordt aangeraden.
De berghutten zijn standaard uitgevoerd met dekens. Een slaapzak en een lakenzak dient u zelf mee te nemen.

Er gelden regels in berghutten:

  • Trek de schoenen uit bij het betreden van de hut
  • Het materiaal (rugzakken, pikkels, touwen etc) achterlaten bij de ingang of in de daarvoor bestemde kamers.
  • Reserveren aanbevolen

Leden van een bergsportvereniging (www.nkbv.nl) krijgen korting op overnachtingen in berghutten van de Oostenrijkse bergsportvereniging. In privé-hutten geldt die korting doorgaans niet.

Meerdaagse tochten in de regio Zillertal

Zoals reeds genoemd zijn er verschillende wandelroutes. Vanuit de verschillende plaatsen in het Zillertal zijn er diverse mogelijkheden voor meerdaagse toeren van hut naar hut. Hieronder een aantal van deze tochten:

Meerdaagse tochten zonder gidsAfbeelding26

Krimml
Van het KrimmlerTauernhaus de WarnsdorferHütte

o Lichte wandeling
o Startpunt: KrimmlerTauernhaus
o Duur: ca. 3,5 uur
o Hoogteverschil: 703 m

Krimml
Van het KrimmlerTauernhaus naar de Richterhütte

o Lichte wandeling
o Startpunt: KrimmlerTauernhaus
o Duur: ca. 2,5 uur
o Hoogteverschil: 736 m
o deze tocht kunt u uitbreiden door op dag 2 vanuit de Richterhütte door te lopen naar de Zittauerhütte

Meerdaagse tochten met gids

Großvenediger
Het beklimmen van de Großvenediger, Oostenrijks meest romantische top en met zijn 3674m nog altijd een van de hoogste bergen van het land, is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van uw vakantie. De Großvenediger is de belangrijkste bergtop van de Venedigergroep in het NationalparkHoheTauern. Het is de op drie na hoogste berg van Oostenrijk en ligt op de grens van Oost-Tirol met de deelstaat Salzburg. Aangezien de berg vergletsjerd is, dient de onervaren bergbeklimmer deze berg alleen te beklimmen in het gezelschap van een gids. Er zijn verschillende organisatie die deze tocht aanbieden, waaronder het ‘VVV (Tourismusverband) Neukirchen’. Er zijn verschillende mogelijkheden om de top te bereiken, de makkelijkste route is via de Kursingerhütte.

GroßGlockner
De GroßGlockner is de hoogste berg van Oostenrijk. Het is de droom van elke bergwandelaar om ooit een keer op deze gipfel, ook wel “het dak van Oostenrijk” genoemd, te kunnen staan. In 1800 is de GroßGlockner voor het eerst beklommen door een groep wetenschappers, diverse pioniers en berggidsen.
Bij deze tocht is ervaring met het lopen op stijgijzers op steile terreinen vereist. Daarbij dient men kennis te hebben van deze tocht waardoor u deze dus het beste kunt maken onder begeleiding van een gids. Ook deze tocht kunt u o.a. boeken via het ‘VVV (Tourismusverband) Neukirchen’.

© 2023 Chalet Bergkristall | Alle rechten voorbehouden Top